Pikantna pasta z dyni

Pikantna pasta z dyni

Pikantna pasta z curry i kolendrą zachwyci wszystkich amatorów orientalncyh smaków

  • Liczba osób 2
  • Czas przygotowania 45 min

Składniki

  • 1 mała dynia
  • 15 g przyprawy curry najlepiej w paście
  • 40 g Flory ProActiv
  • 1 pęczek świeżej natki kolendry
  • 2 łyżki stołowe musztardy francuskiej

Wskazówki

  1. Dynię przetnij na pół, i zawiń w folię aluminiową.Piecz przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Następnie za pomocą widelca sprawdź, czy jest już wystarczająco miękka.Odstaw do ostygnięcia.
  2. Dynię obierz, usuń skórkę i pestki tak, aby pozostał sam miąższ.
  3. Dodaj musztardę, pastę curry, Florę ProActiv i wszystko razem rozgnieć,ażpowstanie jednolita masa. W razie potrzeby dopraw odrobiną soli.
  4. Pastę z dyni podawaj z posiekaną natką kolendry na ciepło lub na zimnojako dodatek do mięs, warzyw i dań głównych.

Informacje żywieniowe

Porcja :
Energia (kcal) 145 kcal
Energia (kj)
Białko (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Cukier (g) 8,3 g
Błonnik (g)
Tłuszcz (g) 4,7 g
Tłuszcz nasycony (g) 1 g
Nienasyconych kwasów tłuszczowych (g)
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, całkowita (g)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, całkowita (g)
Trans Tłuszcz (g)
Cholesterol (mg)
Sodowego (mg)
Sól (g) 0,26 g
Witamina A (mg)
Witamina C (mg)
Wapń (mg)
Żelazo (mg)
Potas (mg)
TOP