Pieczony łosoś z koperkową glazurą

Pieczony łosoś z koperkową glazurą

Zadbaj o to, by w Twoim jadłospisie tłuste ryby, takie jak łosoś, bogate w tłuszcze Omega 3, zagościły na dobre.

  • Liczba osób 2
  • Czas przygotowania 10 min
  • Czas gotowania 10 min

Składniki

  • 3 gałązki świeżego koperku
  • 3 gałązki świeżej pietruszki
  • 3 gałązki świeżego szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy (najlepiej francuskiej)
  • 4 łyżeczki Flory pro.activ lub Flory ProActiv o smaku masła
  • 2 grube filety z łososia (150 g każdy) ze skórą
  • 1 cytryna
  • czarny pieprz

Wskazówki

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Drobno posiekaj koperek, pietruszkę i szczypiorek. Umieść je w miseczce, dodaj musztardę i Florę ProActiv. Wszystko wymieszaj widelcem. Dopraw pieprzem do smaku.
  3. Umieść łososia skórą do dołu w naczyniu do pieczenia.Wyciśnij cytrynę na rybę. Przykryj naczynie i piecz w rozgrzanym wcześniej piecu przez 10 minut (im grubsze filety, tym więcej czasu może to zabrać).

Informacje żywieniowe

Porcja :
Energia (kcal) 372 kcal
Energia (kj)
Białko (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Cukier (g) 0,1 g
Błonnik (g)
Tłuszcz (g) 26,4 g
Tłuszcz nasycony (g) 5,8 g
Nienasyconych kwasów tłuszczowych (g)
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, całkowita (g)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, całkowita (g)
Trans Tłuszcz (g)
Cholesterol (mg)
Sodowego (mg)
Sól (g) 1,0 g
Witamina A (mg)
Witamina C (mg)
Wapń (mg)
Żelazo (mg)
Potas (mg)
TOP