Krupnik

Krupnik

Zwykła, codzienna zupa jak krupnik też może być daniem wspierającym walką z podwyższonym cholesterolem

  • Liczba osób 6
  • Czas przygotowania 40 min

Składniki

  • 1½ l wywaru mięsno-warzywnego
  • Przyprawy: 4 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy,
  • ziarenka pieprzu według uznania
  • 60 g Flory ProActiv
  • 400 g ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 200 ml maślanki
  • 1 pęczek natki pietruszki

Wskazówki

  1. Do gotowego wywaru mięsno-warzywnegododaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę.
  2. Wszystko razem gotuj około 40 minut. Po tym czasie zupę zapraw maślanką i Florą ProActiv
  3. Podawaj z posypaną natką pietruszki i mięsem z wywaru.

Informacje żywieniowe

Porcja :
Energia (kcal) 148 kcal
Energia (kj)
Białko (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Cukier (g) 0,4 g
Błonnik (g)
Tłuszcz (g) 3,7 g
Tłuszcz nasycony (g) 0,89 g
Nienasyconych kwasów tłuszczowych (g)
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, całkowita (g)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, całkowita (g)
Trans Tłuszcz (g)
Cholesterol (mg)
Sodowego (mg)
Sól (g) 0,2 g
Witamina A (mg)
Witamina C (mg)
Wapń (mg)
Żelazo (mg)
Potas (mg)
TOP