Kanapka z kozim serem i rukolą

Kanapka z kozim serem i rukolą

Oryginalne połączenie smaków i przykład na to, że gdy chcemy dbać o serce, nie musimy rezygnować z serów pleśniowych gdyż wystarczy ich mała ilość dla podreślenia smaku.

  • Liczba osób 4
  • Czas przygotowania 10 min

Składniki

  • 80 g sera pleśniowego koziego pokrojonego w kostkę
  • 1 gruszka – obrana pokrojona w półplastry (150 g)
  • 10 g pokruszonych orzechów włoskich
  • 100 g rukoli
  • 8 cienkich kromek chleba razowego z suszonymi owocami
  • 40 g Flory ProActiv
  • 8 małych gałązek koperku do dekoracji

Wskazówki

  1. Chleb posmaruj Florą ProActiv, posyp pokruszonymiorzechami, na wierzchu ułóż liście rukoli, plastry gruszkii ser kozi.
  2. Kanapkę udekoruj gałązką koperku.

Informacje żywieniowe

Porcja :
Energia (kcal) 277 kcal
Energia (kj)
Białko (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Cukier (g) 3 g
Błonnik (g)
Tłuszcz (g) 9,5 g
Tłuszcz nasycony (g) 3,5 g
Nienasyconych kwasów tłuszczowych (g)
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, całkowita (g)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, całkowita (g)
Trans Tłuszcz (g)
Cholesterol (mg)
Sodowego (mg)
Sól (g) 0,35 g
Witamina A (mg)
Witamina C (mg)
Wapń (mg)
Żelazo (mg)
Potas (mg)
TOP