Pasta serowa

Pasta serowa

Pasta serowa

Zamieniając twaróg pełnotłusty na chudy możemy znacząco obniżyć spożycie tłuszczów nasyconych.

  • Liczba osób 6
  • Czas przygotowania 15 min

Składniki

  • 400 g chudego białego sera
  • 200 ml jogurtu naturalnego 2% tł.
  • 12 kromek chleba typu pumpernikiel
  • 60 g Flory ProActiv
  • 1 pęczek szczypiorku (60 g)
  • 1 pęczek rzodkiewek (200 g)
  • 2 ząbki czosnku (5 g)
  • 1 g czarnego pieprzu
  • 1 g ostrej czerwonej papryki

Wskazówki

  1. Ser rozgnieć widelcem, połączjogurtem, posiekanym szczy piorkiem,pieprzem i ostrą papryką.
  2. Czosnek posiekaj, rzodkiewkę zetrzyj na grubym oczku tarki, dodaj dosera.Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  3. Grubą warstwę pasty nakładaj na posmarow any Florą ProActiv chleb.

Informacje żywieniowe

Porcja :
Energia (kcal) 275 kcal
Energia (kj)
Białko (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Węglowodany zaw Fibre (g)
Cukier (g) 4,2 g
Błonnik (g)
Tłuszcz (g) 5,4 g
Tłuszcz nasycony (g) 1,34 g
Nienasyconych kwasów tłuszczowych (g)
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone, całkowita (g)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, całkowita (g)
Trans Tłuszcz (g)
Cholesterol (mg)
Sodowego (mg)
Sól (g) 0,8 g
Witamina A (mg)
Witamina C (mg)
Wapń (mg)
Żelazo (mg)
Potas (mg)
TOP